Sähköinen MB4 kurssi

Opetin lyhyen matematiikan 4 kurssin käyttäen apuna GeoGebraa. Kurssin sisältö on käsitteellisesti hankalahko liittyen derivaatan käsitteeseen. Käytin oppikirjana SanomaPron Lyhyt matematiikka kirjaa.

Pyrin käyttämään GeoGebraa käsitteiden oppimiseen ja ymmärtämisen apuna vähintään yhden kaksoistunnin viikossa. Lisäksi annoin GeoGebratehtäviä kotitehtäviksi. Kurssilla käytimme Googlen Classroom kurssityökalua. Kurssin Classroom-sisältö näkyy oheisesta tiedostosta. 1516 mb4 2. classroom [tuon tiedoston loppu (eli kurssin alkupää) on rikki, korjaan sen kun ehdin] [3.12.15 laitoin loput tämän viestin loppuun]

Opiskelu aktiivisten oppilaiden kanssa sujui mukavasti (kiitokset oppilaille) toki osalle hyppy tietokoneen käyttöön oli aika haastavaa kuten oli odotettavaa. Muutamat ”kieltäytyivät” tietokoneen käytöstä, toki sekin oli otettava tässä vaiheessa huomioon. Suurin osa tunneista laskettiin kirjan tehtäviä opettajan avustuksella. Autoin tunneilla niitä oppilaita, jotka apua pyysivät. Opetusideologiani oli jotain tyylin Flipped Classroon/Pekan polku…

Abittikoe

Kurssin alussa sovimme, että loppukoe tehdään sähköisesti Abittikokeena.
Monella oppilaalla oli oma kone mukana ja saimme kokeen alussa lähes kaikki koneet toimimaan moitteettomasti. Parilla koneella ei hiiri toiminut joten tarvittiin koulun tarjoamia apukoneita. Koe pidettiin langattomasti kielistudiossa, jonne olimme järjestäneet tarpeeksi pistorasioita vahtimestarin avustuksella (kiitos Jorma). Tässä jaksossa Hyllissä pidettiin 5 kurssikoetta (historia, lyhyt ja pitkä matikka, maantiede, filosofia) kielistudiossa Abittilla langattomasti. Koe pdf:nä löytyy oheisesta linkistä. Sähköinen koe MB4, koetiedosto Abittiin zip-tiedosto

Oppilailla ei ollut juurikaan ongelmia tietokoneen käytössä. Tosin opettajana minun täytyy myöntää että en ollut tarpeeksi selittänyt kuvankaappausmenetelmää. Toinen haitta oli, että olin käyttänyt opetuksessani GeoGebran verkkoversiota, Abittitikun GeoGebran työpöytäversio toimii hieman eri tavalla. En käyttänyt GeoGebran CASia opetuksessani kurssilla lainkaan. Osa oppilaista osasi käyttää CASia apuna aika mallikkaasti. Suurin osa oppilaista käytti ratkaisun apuna kynää, paperia ja laskinta ennekuin he kirjoittivat vastauksensa Abittiin.

Palautessa noin ¾ piti tietokoneellista kurssia hyvänä ja sähköistä koetta positiivisena asiana. Noin 5 oppilasta piti Abittikoetta ja ylipäänsä tietokoneen käyttöä hankalana.

Alla kurssista saadut arvosanat ja aimmemmin saatujen lyhyen matikan arvosanojen keskiarvot kuvaajana. Kurssin arvosanaan vaikuttivat kurssikoe ja Classroomtehtävistä saadut pisteet.

Ensi jaksolla on MB5, tämä kokeilun tuloksena päätin, että teen sen tämän kurssin tyylisesti. Toivottavasti osaan tehdä sen paremmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: