Pohjoismaiden/Baltian GeoGebra -verkoston tapaaminen Tukholmassa

Tapaamisen teemana oli: ”How to improve/empower the use of GeoGebra/ICT in teaching and teacher education + do some planning for the next conference”. Paikalla olivat Ruotsista Svetlana Yushmanova, Anders Karlsson ja Jonas Hall, Islannista Freyja Hreinsdóttir, Norjasta Anne Seland, Sigbjörn Hals, Tyson Ritter (Australia), Eestistä Hannes Jukk,  Tanskasta Bo Teglskov, Liettuasta Marius Zakarevicius ja Suomesta Camilla Söderbäck ja Mikko Rahikka.

Lisa Österling (Forskarstuderande, adjunct, Stockhom Universitetet, Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik) vieraili perjantaina ja kertoi matematiikan opettajainkoulutuksen tilasta Ruotsissa.

Opettajainkoulutuksen lisäksi keskustelimme Tanskan, Norjan ja Suomen digitaalisista kokeista, sekä Ruotsin tilanteesta liittyen aiheeseen. Ruotsin ja Liettuan ongelmaan siitä, miten GeoGebran käyttöä saa lisättyä tuli useammaltakin osallistujalta ratkaisu. Lisätään GeoGebraa matikan oppikirjoihin, opetussuunnitelmaan ja päättökokeisiin. Päättökokeet vaikuttavat eniten opetukseen.

Välipalana paikallaolijat saivat ratkoa ympyräongelmaani.

Jonas kertoi hankkeestaan liittyen Pythonohjelmointiin Ruotsin lukion matematiikan opettajille ja oppilaille. Sovin Jonaksen kanssa, että käännän osan materiaalista suomenkielelle. Toivottavasti löydän tähän apua meidän verkostostamme.

Tulevaa GeoGebrakilpailua varten loimme työryhmän ideoimaan kilpailua: Jonas, Marius, Sveta ja minä + Bo ja Kristi tukihenkilöinä, sillä Tanskassa ja Eestissä on pitkät perinteet GeoGebrakilpailujen järjestämisessä.

Loimme myös pitkähkön toivomuslistan lähetettäväksi Markukselle muutoksista/uudistuksista liittyen GeoGebra 5&6 -ohjelmiin.

Kokoontuminen oli hyvin järjestetty ja Långholmenin vankila miellyttävä kokoushotelli.

Lisää kuvia https://photos.app.goo.gl/kbxEaDXApoESUxyh7

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: