GeoGebra Sci Calc -laskin mobiililaitteille

[edit 17.5.19: korjasin pari kirjoitusvirhettä]

Laskimen voi ladata Android-laitteille Googlen Playkaupasta ja iPhonelle/iPadille AppleStoresta.

Laskin laskee murtoluvuilla tarkoilla arvoilla. Näppäimistöltä löytyvät perusfunktiot, neliö, neliöjuuri, yleinen potenssi,trigonometriset funktiot, logaritmifunktiot, eksponenttifunktiot, yleinen juuri, käänteisluku, itseisarvo (abs) ja pyöristä (round). Lisäksi mukana on tilastollisia funktioita: keskiarvo (mean), keskihajonta (stdev), otoskeskihajonta (stdevp), permutaatio- (nPr) ja kombinaatiofunktiot (nCr), kertoma (!), keskipoikkeama (mad) ja satunnaisluku (rand).

Laskeminen

Peruslaskeminen laskimella on sujuvaa. Toki kolmen eri näppäimistön välillä hyppiminen on joskus hankalahkoa. Ainakin minulla tämä laskin korvaa iPhoneni oman laskimen.

Tilastollisissa laskuissa luvut kirjoitetaan peräkkäin pilkulla eroteltuina.

Viimeisen laskun tulosta voi käyttää Ans-näppäimen avulla ja muuttujien arvoille voi antaa nimiä.

Koetila

Laskimessa on myös Koetila.

Opettaja päättää pitää kokeen, jossa oppilas saa käyttää apuna laskinta, mutta ei Internetiä. Oppilas valitsee vasemman yläkulman hampurilaisesta Koe. Laskimessa avautuu ikkuna: Valmistele koetila. Laskin pyytää asettamaan laskimen lentokonetilaan ja sammuttamaan Wi-Fin.

Kun laite on lentotilassa laskin pyytää vahvistaa apin lukitus itseensä. Eli muut laitteen ohjelmat eivät ole käytössä kun Sci Calc on koetilassa.

Kokeen aikana oppilas ratkoo ongelmiaan ja käyttää Sci Calc appia laskimena. Hän ei voi käyttää laitteen muita ohjelmia. Kun oppilas lopettaa kokeen, hän poistuu koetilasta vasemman yläkulman hampurilaisesta. Tämän jälkeen ilmestyy ikkuna, joka kertoo kokeen aloitusajan ja lopetusajan. Oppilas näyttää kuvan opelle. Opettaja päättelee kuvan ajoista, onko oppilas pysynyt koko kokeen Sci Calc ohjelmassa vai onko hän mahdollisesti harrastanut vilppiä mobiililaitteellaan. Kuva tallentuu myös oppilaan laitteelle kuvatiedostona, näin hän voi myös lähettää sen opettajalle mikäli siltä tuntuu.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: