Meet-linkkiongelma Classroomissa

Viime päivinä Google on tehnyt muutoksia Meet-linkkien hallinnointiin. Se on aiheuttanut pientä päänvaivaa meille opettajille. Aina ei tiedä kuka on Meet-istunnon hallinnoija eli henkilö, joka voi vaientaa tai poistaa oppilaita palaverista.

Jos luo Classroomiin Meet-linkin Asetuksista, niin linkki tulee näkyville sekä Striimi että Tehtävät -sivuille.

Tällöin se henkilö, joka kullakin istuntokerralla ensimmäisenä käynnistää palaverin Classroomista on istunnon hallinnoija. Jos oppilas hallinnoi istuntoa ja opettaja nauhoittaa esityksensä, niin video tallentuu oppilaan Driveen ja oppilaalla on videon hallinnointioikeus. Kun kaikki oppilaat ja ope ovat lopettaneet palaverin nollautuu hallinnoija eli seuraavalla oppitunnilla taas ensimmäinen on pomo.

Googlen ratkaisu tähän opettajan ongelmaan on, että järjestelmän admin laittaa Google Suiten asetuksista ruksin sellaiseen kohtaan, että oppilaat eivät voi aloittaa Meet-istuntoja. Tämä ei minusta ole kovin suomalaisen tapainen ratkaisu, sillä ainakin minä haluan, että oppilaat tekevät yhdessä läksyjään vaikkapa Meetin välityksellä.

Minun ratkaisuni on, että käynnistän Meetin ajoissa, ennen kuin oppilaat ehtivät tunnille.

Katso Meetin luominen Classroomiin video.

Varmin ratkaisu tällä hetkellä olisi luoda linkki kalenteriin kuten alla olevassa videossa. Tällöin palaverin hallinta säilyy opettajalla niin kauan kuin palaveri on olemassa eli tapahtuma on open kalenterissa.


Alla olevassa kuvassa näkyy vasemmalla opettajan ikkuna Meetissä. Hän on luonut linkin kalenteriin ja jakanut linkin Classroomin materiaaleissa. Oikeanpuoleinen on oppilaan ikkuna Meetissä. Hän käynnisti Meetin ennen opettajaa, siltä hän ei voi poistaa opettajaa Meetistä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: