Kirjat 2019

Antti Heikkinen, Risainen elämä. Elämänkerta. Mielettömän moniin haastatteluihin perustuva Juicen elämän tarina. Minusta haastatteluja olisi voinut olla vähemmän. Tuli surullinen olo Juicen alkoholismin kuvauksesta. Sain joululomalla lopulta luettua tämän kesällä aloitetun mökkikirjan.

Dave Eggers, The Circle. Science fiction. Lähitulevaisuuteen sijoittuva dystopia. 1984 tyyppinen Iso Veli valvoo -tarina. Googlen ja Applen kaltainen yritys, jonka somesovellukset valtaavat markkinat on kai pahis. Päähenkilö on ärsyttävän tyhmästi käyttäytyvä nainen tai sitten hän on äärimmäisen häikäilemätön sosiopaatti.

James S. Corey, Leviathan Wakes. Science fiction. Vajaat 600 sivua avaruusoopperaa. Ihminen osaa liikkua nopeahkosti Aurinkokunnassa ja energiaakin on käytössä. Maa, Mars ja asteroidivyöhyke ovat eriytyneet omiksi kansoikseen. Mukana myös elämää muualta. En ihmettele, että Amazon tuotti/osti tämän omalle tv-kanavalleen. Pakko katsoa Expanse-sarja ja lukea koko trilogia. Suosittelen.

Peter Farrell, Math Adventures with Python. Oppikirja. Hyvä opas matikanopettajille, jotka haluavat käyttää Pythonia ohjelmoinnin opetuksessa. Aloittaa ohjelmoinnin kilpikonnagrafiikalla, niin kuin moni meistä vanhoista nörteistä Logolla. Hyvä opas.

Margaret Atwood, Orjattaresi. Science fiction. Miehet (ja osa naisista) ovat ottaneet vallan ja  uskonnon avustuksella orjuuttavat naisia. Mielenkiintoinen dystopia, kirjan viimeinen luku oli hyvä.

James S. Corey, Caliban’s War. Science fiction. Expanse-sarjan toinen osa. Mukaan tulee pari uutta henkilöä ja taistelu pahoja korporaatioita vastaan saa ratkaisun. Taustalla on Aurinkokunnan ulkoisen elämän tuottaman protogeenin uhka. Vauhdikas tarina, riittävästi actionia.

Reijo Mäki, Gekko. Dekkari. Viihdyttävä Vares kesälomalle. Tällä kertaa tutkitaan kadonneen taiteilijan tapausta. Paljon tasa-arvoisia vitsejä. Tämä oli hyvä. Kun lukee Vareksen noin vuodessa niin ei kyllästy.

Marco Vinchi, Kuolema Firenzessä. Dekkari. Mielenkiintoinen tarina 60-luvun Firenzestä. Vanhahko poliisi tutkii teinipojan katoamista. Aika hidastempoinen. Kehystarinana Firenze ja vuoden 1966 suurtulva. Loppu on aika tyly.

Heikki Ylikangas, Nurmijärven rosvot. Tietokirja. Puuduttavan tarkka tutkimus mitä Nurmijärvellä ja sen ympäristössä tapahtui 1820-luvulla. Tässäkin olisin kaivannut sen ajan karttoja esittämään miten Nurmijärveltä kuljettiin vaikkapa Sipooseen tai Hämeenlinnaan. Kirja valotti hyvin Taaborilla nähtyä teatteriesitystä.

Kazsuo Ishiguro, Ole luonani aina. Science fiction. Tämän dystopian tunnelma oli hyvin samantyylinen kuin Atwoodin Orjattaressa. Kirjaa lukiessa pohti, miksi nuo nuoret olivat tuossa koulussa ja mikä heidän elämäntehtävänsä on. Lopussa asian julmuus paljastuu. Ei mene Top 10 listalle scifeissä.

Hans Rosling, Faktojen maailma. Tietokirja. Hieno kirja siitä, että asiat ovat paremmin kuin luulin. Kaikkien opettajien tulisi lukea tämä kirja. Maailman väestö jakaminen neljään tasoon on hieno idea. Pitänee ostaa kirja omaan luokkaani.

Olli Jalonen, Merenpeitto. Historiallinen romaani. Taivaanpallon tarina jatkuu. Angus aikuistuu, mutta minusta hänen tapansa kertoa tarinaa ei aikuistu. Ihan luettava, mutta eka osa oli parempi.

Reijo Mäki, Tolvana. Dekkari. Tämä oli pakko ostaa kirjamessuilta, kun taiteilija itse signeerasi kirjan. Mielenkiintoinen ja vauhdikas tarina kostosta, venäläisistä rosvoista ja vakoilijoista. Siinä sivussa mukana on turkulainen KHL-joukkue.

Päivittelen tätä sivua pikkuhiljaa vuoden myötä, kun kirjoja tulee luetuksi.

Tämän vuoden kirja on Coreyn Leviathan Wakes.

Kirjat 2018
Kirjat 2017

Advertisement

2 Replies to “Kirjat 2019”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: