GeoGebra-tehtävän jako Google Classroomiin

GeoGebran verkkosivuilla on jo noin vuoden ollut mahdollisuus jakaa tehtäviä oppilaille GeoGebra Classroomissa. Se löytyy geogebra.org-sivun vasemmasta palkista. Nyt GeoGebra tehtävän saa suoraan myös Google Classroomiin. Näin opettaja voi jakaa GeoGebra-tehtäviään suoraan omiin GeoGebraryhmiinsä. Oppilaat eivät tarvitse erillistä GeoGebra-tunnusta. Näytän tässä kuvankaappausten avulla, miten tehtävän jako Google Classroomiin tapahtuu.

Tässä vaiheessa  minun pitää pyytää anteeksi GeoGebrassa näkyviä hölmönoloisia käännöksiä. Lähipäivinä käännökset korjautunevat fiksummiksi, korjailen niitä sitä mukaa kun testailen tätä oppimisympäristöä. Toisaalta käyttäjien kannalta on hieman ilkeätä, että molemmilla palveluilla on sama nimi, Classroom.

Ennakkovalmisteluja

Aluksi on huomattava, että opettajalla on oltava GeoGebra-tili, joka on liitetty käytettävään Gmail-tunnukseen. Jos sinulla on jo GeoGebra-tunnus, niin GeoGebra tilin asetuksissa on kohta Käyttöoikeustyypit. Sinne voi lisätä ulkoisen Gmail-tilin.

Tässä esimerkissä käytän omaa henkilökohtaista Gmail-tiliäni. Niinpä koulun (hyl.fi) oppilastileiltä ei päässyt kirjautumaan tähän koulun ulkopuoliseen palveluun. Jos koulussasi käytetään Googlen Workspace for Education sopimusta, niin tietysti käytät opena edu-tiliäsi.

Tehtävän luonti

Kirjauduin GeoGebraan ja valitsin omista tallentamistani tiedostoista korrelaatioon liittyvän appin. Tein siitä kopion ja muokkasin sitä sen verran, että lisäsin Tehtävänannon. Tallensin “korrelaatio-tehtävä” -materiaalin ja avasin sen GeoGebra Materiaaleissa. Klikkasin Liitä painiketta. Tulevaisuudessa tuo painike tullee olemaan “Jaa tehtävä”.

Assign to students – ikkunassa valitsin Google Classroom. Nuokin tekstit tulevat muuttumaan.

Tässä vaiheessa Google kysyy, millä tilillä käytät Classroomia. Valitse oman koulusi tili. Muista laittaa ruksit jokaiseen kohtaan, muutoin tämä ei toimi. Klikkasin ruksailun jälkeen Jatka-painiketta.

Tämän jälkeen Google kysyy, mihin Classroom-ryhmään tehtävä liitetään.

Ruksasin kohdan Liitä ja klikkasin Valmis.

Tehtävä ilmestyi Google Classroom-ryhmääni. Jos haluat kokeilla tehtävää, niin alla olevasta kuvasta näet ryhmän koodin. Käytä kokeillessasi omaa Gmail-tunnustasi, älä käytä  koulun tunnusta.

Tehtävä oppilaan kannalta

Minulla on kaksi testioppilasta Geo Gebra ja Antero Vipunen. Geo Gebra on luonut aiemmin GeoGebra-tilin, Antero Vipusella sitä ei ollut. En saanut Geo Gebran tiliä toimimaan Firefox-selaimella, Chromella tehtävän ratkaisu toimi oikein. Antero Vipusen ei tarvinnut luoda GeoGebra-tunnusta.

 Alla Geo Gebran oppilaan näkymä. 

Tältä sivulta GeoGebra klikkaa Sign in – Google …

Tämän jälkeen Google/GeoGebra vaati ruksaamisia ja Jatka-painikkeen painallusta.

Tämän jälkeen Geo Gebra oppilas alkoi ratkoa ongelmaa. Alla Geo Gebran ratkaisu tätä kirjoitettaessa

Alla Antero Vipusen ratkaisua.

Opettajan näkymä Classroomissa

Alla open näkymä, kun katsoin tehtävää omassa Google Classroomissani.

Kun klikkasin edellisessä ikkunassa Geo Gebran tehtävää niin näin hänen tuotoksensa.

Antero Vipusen tehtävän ratkaisuun pääsisi yläreunan ½   > merkin avulla.

Kokeile itse, miten palvelu toimii omissa opetusryhmissäsi.


Tällä hetkellä opettaja ei vielä voi kommentoida tehtävää oppilaalle. Tanja Wassermair lupasi syksyn GeoGebra-konferenssissa, että kommentointi oppilaalle ja ryhmälle julkaistaan vuoden vaihteessa.

Liitteet

GeoGebra Classroom-ohje https://www.geogebra.org/m/hncrgruu

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: