Muotokuvia – henkien kuvia, näyttelyn avajaiset

Kävin eilen illalla Juha Mennan ”Muotokuvia – henkien kuvia” -taidenäyttelyn avajaisissa Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa. Näyttelyssä on muotokuvapiirroksia eri taiteiden aloilta ja puisia henkiveistoksia. Näyttely on auki 15.11. – 4. 12. 2022.

Juha on jo muutaman vuoden opettanut minulle perinnejousien tekoa Nurmijärven opiston Perinnejousi-kurssilla. Aiemmin olen tutustunut hänen veistoksiinsa ja pronssipatsaisiinsa. Minun lempparini on ”Menneiden aikojen sankari IV (2018)” Spider-Man.

Juhan muotokuvat näyttelyssä ovat tosi tarkkaan viiva kerrallaan hiilellä piirrettyjä muotokuvia. Suurin osa malleista on kuvataiteilijoita, kaksi heistä oli myös entisiä opettajiani Nurmijärven yhteiskoulussa. Veikko Muuronen opetti minulle puutöitä keskikoulussa 60-luvun loppupuolella ja Taru (Kaija) Tomperi 70-luvulla kuvaamataitoa lukiossa. Primitiivipuuveistokset perustuvat Suomalais-ugrilaisten ja Siperian kansojen veistoksiin.

Hieno näyttely, kannattaa mennä paikan päälle katsomaan.

Kaikki kuvani näyttelystä löytyvät täältä. https://photos.app.goo.gl/cCLGUtiWVhCJBxSQ9

Juha Menna, taustalla taidemaalari Taru Tomperi ja Raudan hengen kuva.
Päänsäryn henkien kuvat
Kuvanveistäjä Marcus Copper
Uhripaikan haltijan kuva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: